Tijekom proljetnog polugodišta šk. god. 2016./2017. nastavili smo s korištenjem proširene stvarnosti u Osnovnoj školi Trnjanska. Kako im je bilo učiti o velikanima hrvatske povijesti, o tome kako dobro reciklirati kućni otpad i ostalim temama, uključujući nezaobilaznu matematiku, pročitajte u nastavku…

Učiteljice OŠ Trnjanske su 29. ožujka 2017. godine predstavile svoja iskustva u korištenju tablet-računala i digitalnih lekcija na HPKZ-u u Opatiji. Zainteresiranoj publici su predstavljena tri tipa lekcija: lekcije s igrifikacijom, suradnjom i proširenom stvarnošću.

21. i 22. ožujka 2017. održana je prva radionica na projektu SCOLLAm. 21. ožujka 2017. aktivnosti projekta predstavljene su na Državnom županijskom vijeću nastavnika osnovnih škola organiziranom u OŠ Trnjanska (oko 140 polaznika), dok je 22. ožujka 2017. napredak na projektnu predstavljen nastavničkom kolektivu cijele škole OŠ Trnjanska (oko 25 polaznika). Tijekom radionice nastavnici su anketirani o rezultatima projekta te se diskutiralo o mogućnostima poboljšanja.