Manuela Kajkara

6.4.2017.

Školska godina 2015./2016. za učenike prvog razreda Osnovne škole Trnjanska protekla je u znaku tableta. U sklopu projekta SCOLLAm učenici su se, osim s InForm aplikacijom, upoznali i s različitim modulima za proširenu stvarnost (AR moduli). No, krenimo redom...

Tomislav Jagušt

4.4.2017.

Krajem studenog 2016., u suradnji s OŠ Trnjanska, započeli smo s nizom eksperimenata koji uključuju Igrifikaciju. Eksperimenti su nastavljeni i u prvim mjesecima 2017. te su na kraju obavljena ukupno 4 kruga testiranja u tri razredna odjeljenja. Za potrebe eksperimenata korišten je program „Zbrajalica“, nadograđen i proširen funkcionalnostima potrebnim za ostvarenje koncepta igrifikacije. 

Martina Holenko Dlab

22.3.2017.

Prva iskustva s primjenom suradničkog učenja na tabletima stečena su kroz eksperimente na nastavi matematike u OŠ Trnjanska. Eksperimenti su provedeni u jednom 1. razredu i dva 2. razreda tijekom prosinca 2016. i siječnja 2017. godine. Tijekom eksperimenata korišteni su matematički zadaci osmišljeni u suradnji s nastavnicama. Za vrijeme jednog nastavnog sata učenici su rješavali nekoliko vježbi na tabletima pri čemu je svaka vježba sadržavala 5-10 zadataka. Za svaku vježbu učenici su nasumično grupirani u parove ili trojke.